Svindyrt bredbånd fra Netcom

1. november åpner Netcom sin bredbåndsaksess for bedriftskundene. Men det blir svindyrt å bruke. På det meste koster det 3,50 kroner per minutt - eller 5.040 kroner per døgn!
Homerun er et trådløst nettverk og finnes på flyplasser, hoteller, jernbanestasjoner, konferansesenter og kafèer. Allerede har Netcom inngått avtaler med Avinor, Rica-hotellene og kaffekjeden Kaffe & Krem.

Den ublu prisen på 3,50 kroner er bruk av Homerun i Europa og USA. I Norge vil den nye bredbåndsaksessen koste 1,50 kroner per minutt - eller 2.160 kroner per døgn.

Til sammenligning koster en normal wlan-oppkobling rundt 150 kroner per døgn på hoteller.

På Netcoms pressekonferanse kom det signaler fra Netcom-ledelsen at de nå vil vurdere Homerun-prisene, og muligens lage forskjellige pakkepriser.

Prøver seg - for annen gang

Med Homerun (wlan) og Homerun Office kan Netcoms bedriftskunder trådløst koble seg opp på internett med sin bærbare pc når de er utenfor bedriftens lokaler eller ikke sitter på sin faste arbeidsplass.

Det er andre gang at mobiloperatøren prøver seg med Homerun-konseptet i Norge. Første gang var for tre år siden, men prosjektet ble lagt ned etter kort tid.

210 soner skal etableres

Homerun er et av de største wlan-nettene på det globale markedet. Avtaler med utenlandske selskaper gjør løsningen tilgjengelig 920 steder i Norden og over 10.000 steder rundt om i verden. Det vil være rundt 90 HomeRun-soner i Norge ved lansering, opplyser produktsjef Rolf Paulsen i Netcom.

I januar vil antallet hotspots være økt til 210. Til sammenligning er det i dag kun seks slike soner i Oslo - så her må Netcom henge i dersom alle de nye sonene skal være mulig å bruke i november.