Svømmebasseng bruker biometri

Svømmebasseng bruker biometri

Sjekker fingeravtrykk før du kan ta noen baner.

Regjeringene i mange vestlige land jobber på spreng med å finne gode tilpasninger for biometriske løsninger uten å bryte personvernet til landets innbyggerne.

 

En svømmehall i Nederland bryr seg ikke med de samme etiske retnignslinjene og venter ikke lenger. Ansiktet og fingeravtrykket til alle besøkende blir nå skannet. Med systemet kan tidligere utviste personer holdes borte fra området.

 

Gir brukerne sikkerhet

 

Svømmerhallen ved sportssenteret De Fakkel i Ridderkerk har opplevd for mange problemer med uvedkommende, både overfor andre gjester og de ansatte.

 

- Dette systemet er tatt i bruk for sikkerheten til både gjester og ansatte. Nå kan vi virkelig holde folk utestengt som vi ikke ønsker her, sier en talsmann for svømmesenteret på radio.

 

Svømmehallen i Ridderkerk er den første i Nederland som bruker biometrisk inngangskontroll. Men senteret håper at flere vil bruke samme system og at databasene vil kobles sammen.

 

- Hvis vi kan slå sammen informasjonen vår, kan vi stenge ute folk som ikke har oppført seg ordentlig, også fra andre svømmehaller, sier talsmannen.