Sykkylven tar i bruk elektronisk saksbehandling

Sykkylven tar i bruk elektronisk saksbehandling

Sykkylven kommune går over til elektronisk saksbehandling- og arkivsystem. Systemet, ePhorte, blir levert av Postens it-selskap ErgoGroup.
Flere kommuner og virksomheter velger nå å gå over til elektronisk sak- og arkivløsning. Målet er bedre arbeidsflyt og bedre service til kundene. Sykkylven kommune har underskrevet avtale om leveranse av ePhorte fra ErgoGroup selskapet ErgoEphorma.

Tidligere i år valgte høyskolene og universitetene i Norge, gjennom avtalen med Uninett, å gå over til samme løsning. Det samme har Riksantikvaren valgt å gjøre. Den elektroniske sak- og arkivløsningen er et kombinert verktøy for arkivpersonale, ledere og saksbehandlere i privat, halvoffentlig og offentlig sektor. Løsningen understøtter døgnåpen forvaltning og elektronisk saksbehandling.

- For Sykkylven kommune er dette banebrytende. Vi har ikke hatt en elektronisk løsning tidligere. Kombinasjonen av pris og kvalitet var avgjørende, sier it-ansvarlig og økonomisjef Arild Bergstrøm i Sykkylven kommune, i følge en pressemelding fra ErgoGoup..

- Vår saks- og arkivløsning er et viktig element i å få til enklere elektronisk forvaltning og samhandling. Vår løsning på området, ePhorte, har fått god mottakelse i markedet. Avtalen med Sykkylven er en anerkjennelse, sier administrerende direktør Svein H. Syversen i ErgoEphorma.