Symantec samler sikkerheten i én internettpakke

Kodenavn Genesis: senere i år vil Symantec tilby sikkerhet, pc-tuning og backup-programvare i én tjeneste som skal være tilgjengelig over nettet.

- Det er et nytt produkt som kommer til høsten, og det skal være en alt-i-ett sikkerhetsløsning for konsumentmarkedet levert som en tjeneste. Vi tar komponenter fra våre andre produkter og samler dem under et mye mer integrert grensesnitt, sier produktmarkedssjef Tom Powledge til IDGs nyhetstjenste.

Genesis vil inneholde antivirus og antispinonvare egenskaper tatt fra Norton Internet Security suite, systemverktøy fra selskapets SystemmWorks-produktlinje, samt antiphishing-teknologi basert på teknologi fra WholeSecurity som Symantec kjøpte i 2005.

Selskapet utvikler også backup- og gjenopprettingsprogramvare for tjenesten sammen med bedre og mer integrerte teknikker for tilgang til Symantec support-tjenester.

Den første versjonen vil ikke ha antispam-verktøy, men det ligger i løypa ved senere produktslipp, ifølge Powledge.

Flere like tjenester

Selv om Symantec ikke har noen planer om å fase ut sine enkeltstående produkter, mener selskapet tjenestetilbud som Genesis er fremtiden.

- Vi tror at det er i denne retingen de aller fleste forbrukerne vil gå, sier Powledge.

Microsoft lanserte sin tjeneste OneCare Live i fjor, og markedsførte den som en måte å forenkle en rekke produkter som har vokst til å bli for komplekse for den jevne forbruker. OneCare Live har de samme egenskapene som Genesis.

Symantec og Microsoft er ikke de eneste selskapene som er i ferd med å tilby denne typen sikkerhetstjenester. David Perry i Trend Micro sier at dette ser ut til å være veien markedet går.

Analytiker Andrew Jaquith i Yankee Group Research mener at tiden snart er ute for tradisjonelle antivirusverktøy.