Symantec vil stoppe Vista

Symantec vil saksøke Microsoft for å ha misbrukt teknologi for lagring og sikkerhetskopiering.

Sikkerhetsselskapet Symantec forsøker nå å blokkere salget av Windows Vista siden det inneholder sikkerhetsfunksjoner som tar opp konkurransen med Symantecs produkter.

 

Ifølge IDGs nyhetstjeneste anklages Microsoft for å «i hemmelighet og med forsett» ha benyttet Symantec sin intellektuelle egendom for å integrere funksjonalitet i Vista.

Volume Manager

Anklagen gjelder i all hovedsak produktet Volume Manager, som kom i Symantecs eie etter kjøpet av Veritas Software. Volume Manager gir operativsystemet mulighet for å lagre og manipulere store mengder data.

 

1996 kjøpte Microsoft lisens for en strippet versjon av Volume Manager av Veritas for benyttelse i Windows 2000. Ifølge Symantec utviklet Microsoft deretter funksjonaliteten på egen hand for Windows Server 2003, som konkurrerer med Veritas Storage Foundation for Windows.

 

Ifølge Symantec misbruker også Microsoft annen teknologi som tilhører selskapet i Windows Vista og Longhorn Server. Og de søker en domstolsavgjørelse for å hindre Microsoft fra videre utvikling, distribusjon og salg av produktene som berøres av konflikten.

 

Symantec vil også at Microsoft skal tvinges til å kalle tilbake produkter som allerede er ute markedet.

 

Ugyldig

 

Symantecs juridiske sjef, Michael Schallop sier til Cnet at Microsoft hevder å ha funnet opp noe de ikke har gjort. Ifølge Shallop har Microsoft og Symantec forsøkt å løse konflikten utenfor rettssalen uten å ha lykkes.

 

En talsmann for Microsoft har bekreftet konflikten ovenfor Cnet, men hevder beskyldningene er ugyldige ettersom selskapet kjøpte rettighetene til programvaren fra Veritas i 2004.

 

Les også: Vista blir forsinket