Symfoni kjøper dansk konkurrent

Symfoni Software har kjøpt det danske selskapet Mindcom sin programvarevirksomhet. Med på kjøpet følger store norske kunder som Hydro og Orkla.

Mindcom sin programvarevirksomhet har nærmere 200 nordiske kunder, og overtagelsen innebærer at Symfoni også overtar kundeforholdene til Mindcoms 80 norske kunder, deriblant Hydro, Orkla, Stabburet, Rieber og Glava, ifølge en pressemelding.

Symfoni er Nordens største leverandør av systemer for samhandling (CRM, CMS, dokumenthåndtering). Markedet for systemer for samhandling er i kraftig vekst, noe som også Gartner Group de siste årene har spådd en rekke ganger.

- Markedet er meget godt. Selv om vi allerede er Nordens største leverandør av slike systemer, ser vi et enormt potensial i porteføljen til Mindcom, sier administrerende direktør Bjørn Jarl i Symfoni Software.

Åpner opp i Danmark

Mindcoms produkt QMS 9000 har vært Symfonis største konkurrent på systemer innenfor kvalitetshåndtering, og oppkjøpet styrker dermed Symfonis portefølje og produktspekter innenfor området betydelig. Likeledes vil Mindcoms Global Calendar, som er størst innenfor gruppekalendere i Norden, nå bli integrert i Symfonis produktsuite.

Overtakelsen av Mindcoms programvarevirksomhet betyr også at Symfoni Software åpner kontor og etablerer seg i København. Dette selskapet vil bli et joint venture med det danske eierselskapet av Mindcom, Key2Know AS, og ambisjonen er videre vekst i Norden:

- Planen fremover er å vokse ytterligere i Norden, både via oppkjøp og organisk vekst. I et marked som er beregnet til godt over én milliard norske kroner - bare innen programvare - er en realistisk ambisjon en omsetning på 100 millioner i 2007, sier Jarl.