- Synd Avenir gikk til EDB

- Vi skulle gjerne hatt Avenir. Det var synd det gikk til EDB, sier toppsjef i Umoe IKT, Svein Berntsen. Selskapet satser friskt og ser for seg flere ansettelser og flere oppkjøp enn dagens Ulriken-handel.

I kjølvannet av konkurrenten EDBs oppkjøp av Avenir og Spring Consulting, trapper Umoe IKT opp sin satsning på de samme områdene. I dag kjøpte selskapet opp 51 prosent av bergensfirmaet Ulriken Consulting, som blir til Umoe Consulting.

 

Ulriken Consulting har i dag 35 konsulenter blant annet med kompetanse innen SAP-, Oracle-, Java- og Microsoft-teknologi. Meningen er at selskapet skal vokse til hele 100 konsulenter. Dagens Ulriken-sjef Ådne Tveit vil fortsette å lede selskapet.

 

- Det er en god tid for denne type virksomhet i Norge nå og noen år fremover, sier Berntsen til Computerworld.no.

 

Skal kjøpe mer

 

Han forteller at de skal vokse både organisk og også trolig ved oppkjøp fremover. Grensen på 100 ansatte er på ingen måte absolutt.

 

- Vi er ikke fremmed å gjøre uorganisk vekst. Da trenger ikke begrensningen å være 100 konsulenter. Da kan det like gjerne være 200 så lenge det er lønnsomt, sier han.

 

Avenir hadde i så måte passet godt inn i strategien til Umoe IKT, men de ble snytt av Endre Rangnes og EDB.

 

- Avenir hadde vært veldig spennende for oss ha. Men det gikk til EDB og da er det klart at vi er i konkurranse, sier Berntsen.

 

Nå er det altså Ulriken Consulting som er utgangspunktet for konsulentsatsningen. Umoe Consulting etablerer seg umiddelbart i Oslo og Stavanger i tillegg til kontoret som allerede er i Bergen. Berntsen forteller at konsulentdelen skal stå på egne ben og operere på helt egne premisser.

 

Bygger videre

 

- Vi har mange Microsoft-konsulenter fra før, men inntil nå har vi ikke hatt SAP. Vi satser kort og godt på å bygge videre på Ulrikens kompetanse. De har en dyktig ledelse og jeg har sittet i styret i bedriften en stund slik at jeg kjenner virksomheten, sier han.

 

Berntsen lover tilgang til store og spennende kundegrupper.

 

- Vi har mange kunder og vi ser at det er noen typer ressurser vi er alltid utsolgt for, og det ligger i den øvre enden av kompetanseflaten.

Les også om Endre Rangnes som lever flere oppkjøp, og:
Umoe IKT blir CA-partner
Ingen sluttpakker til ansatte i Umoe IKT
Umoe IKT samler seg