Syng med mobilen

Syng med mobilen

Nye japanske mobitltelefoner lar deg synge karaoke, forstå hva hunden din bjeffer og spå været.
Til sommeren vil japanske Vodafone-kunder få anledning til å dele sangstemmen sin med andre via nye mobiltelefoner fra Sharp. Nå har Vodafone hatt karaokesanger til nedlasting en tid, men med avspilling på mobilens høyttaler når du jo ikke særlig stort publikum.

Dette løser de nye Sharpmodellene ved at de kan kobles til tv-apparat. Du får både tekst med videoanimasjon på skjermen, og sangen din mikses med musikken og strømmer ut av tv-ens høyttalere. Tjenesten for dette kalles V-kara og tilbys av Vodafone.

Ifølge Mobile Gazette kan Sharp V602SH også oversette hundebjeff, men ingen kilder oppgir om eller hvordan dette virker. Heller ikke værindikatoren er nærmere beskrevet. Men kameraet har to ganger optisk zoom og en oppløsning på to megapiksler.

Utover dette er V602SH en tobånds gsm-telefon med PDC, Personal Digital Cellular -- en pakkesvitsjet digital dataoverføring. Regn ikke med å se den i norske butikkhyller med det første, så du får fortsatt prøve å forstå hunden din på kroppsspråket.