Tamburstuen gjør kinesisk comeback

Tamburstuen gjør kinesisk comeback

Tele-ringreven Trygve Tamburstuen snakker med operatørene for å åpne det norske markedet for mobiltelefoner fra kinesiske Huawei.
Etter å ha holdt en relativt lav profil i noen år, er Trygve Tamburstuen tilbake i tele-bransjen. Fra i høst er han kinesiske Huaweis mann i Norge.

- Vi har valgt ut noen produktområder og skal forsøke å bygge et marked i Norge, sier den tidligere Banetele-sjefen, som allerede har inngått de første avtalene om leveranser av Huawei-utstyr.

Det norske kontoret, som er underlagt Sverige, har to ansatte. I første omgang rettes innsatsen mot optiske produkter. Tamburstuen ønsker også å få inn flere kinesiske rutere og svitsjer til Norge. Dermed går han rett i strupen på de etablerte nettverksselskapene.

Operatør-samtaler

Den største utfordringen blir likevel å etablere Huawei som leverandør av mobiltelefoner. Tamburstuen vil ikke si hvor langt han er kommet, men bekrefter at han er i samtaler med norske operatører.

3G er den mest interessante mobil-teknologien for Huawei, som både har pc-kort og telefoner. For å slippe å bygge opp Huawei som merkenavn er det mulig operatørene bruker sitt eget merkenavn på telefonene, noe som er vanlig i utlandet.

- Det kan bli snakk om noe sånt ja, bekrefter Tamburstuen.

På infrastruktur-siden har Huawei tett kontakt med Nordisk Mobiltelefon. Men det er fortsatt uklart hvilken CDMA 450-utbygging det blir i Norge.

Huawei har 35.000 ansatte. Hovedkontoret ligger i Shenzhen i det sørlige Kina.