Tamburstuen tiltalt for grov utroskap

Tamburstuen tiltalt for grov utroskap

Nok en gang er den tidligere Netcom-gründeren og BaneTele-sjefen i Økokrims søkelys.

Økokrim mener Trygve Tamburstuen har solgt aksjer i et selskap hvor han var daglig leder og puttet aksjegevinsten i egen lomme, selv om den tilhørte selskapet. Tamburstuen tiltales også for skattesvik, siden aksjegevinsten heller ikke er ført opp i selvangivelsen, skriver NRK.no.

Tamburstuen selv hevder å være uskyldig.

- Jeg er overrasket på grensen til vantro, sier Tamburstuen til Aftenposten.no.

Unndratt beskatning

Handlingene han er tiltalt for skal ha skjedd da Tamburstuen satt som leder for det norske teleselskapet WorldCom. Gjennom dette selskapet eide han aksjer i mobilsatsingen Scancom i Ghana.

Til sammen hevder Økokrim at Tamburstuen solgte unna aksjer for 5,1 millioner kroner i perioden fra 2001 til 2003. Over fire millioner kroner skal være unndratt beskatning.

I søkelyset tidligere

Tamburstuen har tidligere vært i Økokrims søkelys. Han trakk seg fra sjefsjobben i BaneTele etter at Dagens Næringsliv blant annet avslørte at Tamburstuen ga et lån på vegne av BaneTele til selskapet Media Netwerk, et selskap svogeren eide halvparten av.

Økokrim henla imidlertid saken på grunnlag av bevisets stilling.

Tidligere i høst ble det kjent at Tamburstuen saksøker sin tidligere arbeidsgiver BaneTele på grunn av det tapet han ble påført som følge av granskning og Økokrim-anmeldelse.

Les også om Trygve Tamburstuens kinesiske comeback. Tamburstuen jobber for Huawei for å skaffe dem tilgang til det norske markedet.