Tandberg deler ut pris

Vebjørn Tandbergs Elektronikkpris 2006 deles ut i morgen.

I morgen kåres vinneren av innovasjonsprisen Vebjørn Tandbergs Elektronikkpris 2006. Vinneren får 250.000 kroner, profesjonell bedriftsutviklingsveiledning og tilgang til et bredt internasjonalt nettverk.

- Det er svært høy kvalitet på årets kandidater, og de tre finalistene er fremragende representanter for norsk teknologi og kunnskap. Det blir små marginer som avgjør når vinneren skal kåres, sier juryformann Bjørn Ø. Andersen i Vebjørn Tandbergs Elektronikkpris.

Fremme skaperånd

Vebjørn Tandbergs Elektronikkpris er et samarbeid mellom næringsliv, Innovasjon Norge og norske investormiljøer. Prisen skal fremme skaperånden i den norske elektronikkbransjen, og deles ut til kandidaten med det største internasjonale potensialet.

Vinneren må videre ha dokumentert unike teknologiske fortrinn, og inneha stor forståelse for den kompetansen og de ressursene som kreves for å nå selskapets målsettinger.

- Elektronikkbransjen står sentralt når fremtidens Norge skal bygges på kunnskap. Bransjen er kompetanse- og innovasjonsintensiv, og stiller store krav til fornying og skapertrang. Men veien fra konsept til butikkhylle er lang og krevende. Vebjørn Tandbergs Elektronikkpris er etablert for å hjelpe fremgangsrike norske selskaper med å gjøre målsettinger til en realitet, sier Andersen.

250.000

Vinneren får 250.000 kroner, samt veiledning fra jury- og komitémedlemmene. Innovasjon Norge bidrar i tillegg med rådgivning og et bredt internasjonalt nettverk i viktige markeder. Vinneren får videre en verdisjekk på 100.000 kroner til rådgivning fra Innovasjon Norges over 30 internasjonale kontorer.

Vebjørn Tandbergs Elektronikkpris 2006 deles ut på Felix Konferansesenter, Aker Brygge, klokken 18:00 tirsdag 23. mai. Prisutdeler er Bengt Thuresson, tidl. konsernsjef i Tandberg ASA, visestyreformann i Tandberg Television og styreformann i Komplett.

Prisen deles ut under avslutningen av et elektronikkseminar i regi av Arrow Norway i morgen: Les mer her.