Tandberg er favoritten

Analytikerne Computerworld har snakket med er lite villig til å trekke frem aksjer i dagens marked. Men blir de tvunget, holder alle en knapp på Tandberg.
Vi har snakket med analytikere DnB markets, Carnegie, Nordea Securities og Fearnley Fonds. Ingen ønsker å snakke så veldig høyt om sine anbefalinger akkurat nå og flertallet tror det fortsatt vil gå mange måneder før vi kan se en oppgang på børsen igjen.

-- Ingen av oss klarer å si når det snur. Men når det snur kan det snu ganske kjapt. Det er ikke slik at det vil gå flere kvartaler der selskaper leverer gode resultater, før markedet snur, tror Hans Neskvern i Nordea.

Favoritten

Skal man likevel bruke pengene i aksjemarkedet, er det ikke mange selskaper som utpeker seg. Alle meglerhusene mener videokonferanseleverandøren Tandberg vil fortsette å levere gode resultater. Da er denne aksjen billig på dagens kurser.

-- Jeg mener aksjen burde vært priset til 30 ganger inntjeningen, sier Neskvern

På dagens kurser ligger Tandberg rundt 20 ganger inntjeningen.

Et spørsmål er om hvor sårbare Tandberg er overfor konkurransen fra de japanske tv-produsentene.

-- Industriell logikk skulle ikke tilsi annet enn at Tandberg havner i samme bås som ASK gjorde. ASK hadde jo stor markedsandel i den øvre delen av markedet. Men etterhvert som prisene falt, tapte de mye iforhold til japanerne, sier Paal Johnsen i Carnegie.

Men han mener det er en vesentlig forskjell.

-- Videokonferanseløsninger inneholder mye mer programvare enn i en projektor. Det gjør at det ikke blir like lett for andre å kopiere, sier Johnsen.

Andre anbefalinger

Etter Tandberg er det tynt med anbefalinger. Likevel trekkes Telenor, Norman og Fast Search and Transfer frem som kjøpskandidater.