Tandberg kjøper mobilvideo

Tandberg kjøper mobilvideo

Tandberg har kjøpt nederlanske Ivigo, et selskap som utvikler videotjenester for 3G-mobiltelefoner.
Ivigo er også en leverandør av interaktive videoapplikasjoner til multimediebruk.

Selskapet er en divisjon i TNO, Nederlands organisasjon for anvendt vitenskapelig forskning. Ivigo har også utviklet en video-gateway (port), som i kombinasjon med Tandbergs Expressway-teknologi for å krysse brannmurer i nettverk, vil gi brukere av 3g-telefoner mulighet til alltid å kunne nå videosystemer brukt av enkeltpersoner eller grupper - fra kontoret, på reise, fra et hotellrom eller en flyplass.

Mobile videomøter

For eksempel kan man sette opp videomøter der to parter kobles opp via internett.

3G video-gatewayen blir det første produktet som vil komme ut av Tandbergs oppkjøp. Produktet vil bli solgt til mobiloperatører, leverandører av videotjenester og bedrifter.

Produktet vil gjøre 3G-enhetene kompatible med de utbredte standardene SIP, IP og ISDN. Dermed kan brukere av 3G-mobiltelefoner foreta videosamtaler til ethvert video-endepunkt eller -multipunkt.

Tandbergs styringsenheter for endepunkter og multipunkter gjør at brukere kan delta i videomøter der flere punkter i de ulike nettverkene (ISDN, IP, V.35, SIP, 3G) er involvert.

Klar i fjerde kvartal

Løsningene for mobiloperatører og videotjeneste-leverandører er klare, og utprøving av gatewayen for bedrifter vil ta til i fjerde kvartal, opplyser selskapene i en pressemelding.

-- Siden mobilitet blir stadig viktigere for produktiviteten, utgjør oppkjøpet av Ivigo et viktig skritt for oss når det gjelder å gjøre visuell kommunikasjon tilgjengelig for alle, sier Tandbergs administrerende direktør Andrew Miller.

Tandberg har ikke offentliggjort oppkjøpsprisen på Ivigo.