Tankelesing blir del av teknologien

Tankelesing blir del av teknologien

IBM har satt opp fem teknologier som de tror vil endre våre liv de neste fem årene. Tankelesing er en av dem.

For sjette året på rad har IBM sett i spåkula si,og valgt ut noen teknologier de tror det er mulig å oppleve i løpet av få år. Skulle årets teorier vise seg å stemme, har vi en meget interessant fremtid i vente.

Ikke science fiction

Det mest oppsiktsvekkende IBM kommer med er at tankelesing ikke lenger blir science fiction.

IBM-forskere studerer i dag hvordan man kan knytte hjernen opp mot teknologiske enheter som datamaskinen eller smarttelefonen, slik at du for eksempel kan ringe noen ved å tenke på dem eller styre musepekeren ved tankekraft. IBM tror at vi innen fem år kan begynne å se utvikling innen dette området, og har spesielt tro på at helsevesenet vil benytte seg av teknologien innen områder som rehabilitering. De tror også at underholdnings- og spillindustrien vil være tidlige adoptører.

Produser strøm selv

En annen banebrytende teknologi IBM har tro på, er evnen til å produsere strøm selv.

- Alt som beveger seg eller genererer varme har potensialet til å produsere og lagre energi. Teknologiske fremskritt innen fornybar energi gjør det mulig for alle å generere kinetisk kraft fra bevegelse, energi som i dag går til spille, skriver selskapet i pressemeldingen

Spennende spam

De siste spådommene, som forøvrig virker mer realitsiske, er at vi ikke lenger behøver å huske passord og at spam blir så tilpasset at det blir relevant.

IBM tror at smarte systemer som kombinerer eksempelvis ansiktsuttrykk, stemmeprofil og øyestruktur, vil være nøkkelen til å sikre din identitet i fremtiden.

Den siste spådommen for denne gang er at det digitale skillet mellom folk rives ned.

- Stadig flere får tilgang til teknologi. Vi er nå sju milliarder innbyggere på kloden, og om fem år vil det være 5.6 milliarder mobiltelefoner i befolkningen. Det vil si at rundt 80 prosent vil ha mobiltelefon. Stadig flere vil dermed ha mulighet til fjernhelsetjenester og tilgang til å handle på online markedsplasser, skriver IBM.