- Taperen er Telenor

- Taperen er Telenor

- Det er bare en taper i dette spillet. Det er Telenor, sier administrerende direktør Anne Mette Øvrum i Ip-only.
Sammen med Torstein Wold utgjør hun den foreløpige norske staben til svenske Ip-only. Til forskjell fra mange av de andre norske ip-selskapene, eier de sitt eget fibernett hvor ip-telefoni bare er en av de mange tjenestene som tilbys.

-- Vi ser et rotterace nå hvor svært mange nå er ute og tilbyr denne type telefonløsninger. Her er det mange vinnere. Kundene får billigere telefon, og bedriftene som tilbyr dette, får nye kunder. Den eneste taperen er Telenor, sier Øvrum.

Foreløpig har ikke Telenor vist den helt store viljen til å satse på ip-telefoni.

- De kommer ikke inn på dette markedet før de vet at det er trygt, sier Torstein Wold.

Dette er bra for de aktørene som er ute nå og jager etter tidlige brukere, men det kan også betyr trøbbel når Telenor setter inn sine markedsføringspenger.

Men de som håper på å bli rike på å tilby ip-telefoni, bør ikke tro at det er Telenor som kommer til å åpne lommeboken, skal vi tro på Øvrum.

- Jeg tror ikke det er Telenor som kommer til å kjøpe opp disse selskapene. Det vil begrense konkurransen og det tar seg ikke særlig pent ut. Jeg tror heller større aktører som Nextgentel og Catch vil være sentrale i konsolideringen som kommer, sier Øvrum.