Det tar 17 timer å stanse et virus

Antivirus-selskapene bruker i gjennomsnitt 17 timer på å finne en vaksine mot nye virus. Windows-maskiner har i år vært ubeskyttet mot nye virus i 56 dager.

Sikkerhetsselskapet Ironport har tatt for seg hvor lang tid det tar før virus-jegerne klarer å produsere programvare som stopper de nye virusene.

 

I gjennomsnitt tok det altså 17 timer før en oppdatert versjon av anti-virus-programvaren var klare til nedlasting. Noen virus tok mye lenger tid å knekke, faktisk helt opp til tre uker, skriver BBC News.

 

Ironport har samlet statistikk fra sitt eget overvåkingssystem som ser på innkommende og utgående epost fra mer enn 100.000 organisasjoner.

 

Sober, Bagle og Mytob 

 

De første fellene for Sober-viruset dukket i gjennomsnitt opp 16 timer og 14 minutter etter at en ny Sober-variant ble oppdaget.

 

Bagle og Mytob tok lenger tid. Brukerne var ubeskyttet mot Bagle-variantene i 79 timer og 25 minutter. Mytob var enda verre. 496 timer og 16 minutter tok det før brukerne var beskyttet mot alle variantene av dette viruset.

 

Ved å legge sammen alle timene det tok sikkerhetsselskapene å produsere antivirus mot nye trusler, fant Ironport ut at Windows-brukerne har vært ubeskyttet mot et eller annet virus i 56 dager.