Tar bil-erp ut i verden

Tar bil-erp ut i verden

Et lite norsk selskap satser med sin egen nisje-erp på bilmarkeder i Tyskland og Asia.

Mens Visma og andre børsnoterte erp-leverandører stjeler overskrifter, satser lille Moderen Software Group i det stille.  It-myggen har levert erp-systemer for kjøretøy-verskteder i 20 år, og nå har de fått internasjonale ambisjoner.

 

- Vi tar skrittet ut i den store verden og arbeider nå konkret med det tyske markedet. Vi jobber også med selskaper som kan videreselge systemet vårt i Asia, sier administrerende direktør Gjermund Asplund.

 

Selskapet har i dag en omsetning i Norge på rundt ni millioner kroner, men Asplund tar fem-gangen når tenker hva de skal få til internasjonalt.

 

- I løpet av fem år skal vi ha en omsetning på 50 millioner i utlandet, og det ser ganske lovende ut, sier han.

 

Pilotkunder på gang

 

Selskapet har allerede etablert en filial i Münster i Tyskland og er i ferd med å etablere pilotkunder i det tyske markedet. Men aller først skal hele systemet bygges om og det gjøres i India.

 

- For å være mer konkurransedyktige internasjonalt skriver vi om hele applikasjonen i .Net. Dette gjøres av et firma i India og skal være ferdig med utviklingen i høst, sier Asplund.

 

Det er snakk om rundt 10.000 utviklingstimer.

 

Nisjeleverendøren har spesialisert seg på økonomisystemer for bil- og kjøretøysverskteder, men bilforretninger og bilimportører er også kunder.

 

- Vår funksjonalitet er spesielt rettet mot den type virksomhet. Det er de mellomstore og større verkstedene vi staser på fordi de blir utsatt for sterkere konkurranse enn tidligere og da må de ha systemer som fanger opp spesialitetene de tilbyr.