Tar fatt på nye utfordringer

Tar fatt på nye utfordringer

Administrasjonsdirektør for Accenture i Norden, Ole Kristian Udnes, har lang erfaring som øknomidirektør for flere selskaper. Skulle han gjort noe helt annet ville valget falt på et yrke innen musikk.
-- Jeg har en lidenskap for musikk, og særlig klassisk. Så skulle jeg gjort noe helt annet og om drømmen ikke var så uoppnåelig, ville jeg kanskje jobbet som dirigent. Det har alltid vært en uoppnåelig, hemmelig drøm som etter denne samtalen ikke er så hemmelig lenger. Men ærlig talt, er jeg så fornøyd med det jeg driver med at jeg faktisk ikke kunne tenkt meg noe annet.

Christian Udnes overtok nylig det administrative ansvaret i Accenture Norden etter Nils Øveraas.

-- Hvorfor skiftet du jobb?

-- Jeg fikk en forespørsel fra Accenture om å overta som administrasjonsdirektør etter Nils Øveraas. Et tilbud jeg ikke kunne si nei til. Accenture er et selskap i sterk fremgang hvor det skjer mye. Virksomheten har en sterk konsulentside samtidig som de er sterke på outsource. Det er en unik kombinasjon.

-- Hva er det beste/verste med å skifte jobb?

-- Det beste er den stadig gjentatte kommentaren om at ny jobb alltid byr på spennende utfordringer. Som administrasjondirektør i Accenture har jeg mye å se fram til på det området. Det verste er savnet etter gamle kollegaer.

-- Hva er din største utfordring i den nye jobben?

-- Å effektivisere og bygge opp selskapets administrative del. En oppgave jeg gleder meg til å ta fatt på.

-- Hvis du skulle valgt en helt ny bransje/karriere/utdanning, hva ville du valgt og hvor?

-- Da ville jeg som sagt vært dirigent for et ensemble i klassisk musikk.