Lanserer nordisk opplæringsprogram i India

KARRIERESTART: Tata Consultancy Services (TCS) vil sende fire ferske it-konsulenter fra Sverige og Danmark til India for et ettårig internship. Opplæringsprogrammet gir ifølge TCS nyutdannede mulighet til å jobbe med nordiske kunder og tilegne seg kompetanse i verdensklasse. (Arkivfoto)

Lanserer nordisk opplæringsprogram i India

It- og konsulentselskapet Tata Consultancy Services (TCS) lanserer pilotprogram for nyutdannede it-konsulenter i Norden.

Tata Consultancy Services (TCS) tilbyr nå nyutdannede i Norden et ettårig traineeprogram i India. Dette skriver TCS i en pressemelding.  

Opplæringsprogrammet skal ifølge TCS gi nyutdannede muligheten til å jobbe med nordiske kunder og tilegne seg kompetanse i verdensklasse. 

Samfunnsansvar

I første runde vil TCS sende fire ferske it-konsulenter fra Sverige og Danmark til India for et ettårig internship. Programmet skal være utviklet for å styrke deres karrierer ved å gi opplæring og arbeidserfaring innen TCS Global Delivery Network Model (GDNMTM). 

– De nordiske landene er stolte av sine samfunnsmodeller og sin høye rangering på de fleste globale målinger. Likevel ser vi at de nordiske landene nå møter tider med tregere vekst og større press fra utlandet, tøffere global konkurranse, sier Johan Bartholdson Sjef for Samfunnsansvar og Academic Interface-programmet i TCS Europa, i meldingen.

– I tillegg er de nordiske universitetene i tøff konkurranse med de beste globale skolene og, i noen av landene er også arbeidsledigheten høy blant unge. Som en del av vårt bidrag for å takle fremtidens utfordringer, introduserer vi nå TCS sitt globale ACE trainee-program i Norden, fortsetter han.

Gi arbeidserfaring

ACE-programmet blir nå implementert i Norden for første gang. Programmet ble først initiert i 2004 og tusenvis av studenter fra hele verden har siden fått innpass. Etter å ha fullført programmet har over 20 prosent av traineene valgt å fortsette sin karriere i TCS, mens majoriteten av de resterende har fortsatt sine karrierer innen it og teknologi, heter det i meldingen.

Traineene blir tildelt sine kundeprosjekter i henhold til hver persons kompetanse, interesser og utdanningsbakgrunn. Opplæringen fortsetter gjennom hele programmet for å sikre at kunden får det de ønsker, og for å gi traineene best mulig arbeidserfaring.

TCS