TDC klinker til med privat bredbånd i Norge

TDC klinker til med privat bredbånd i Norge

Den danske bredbåndsleverandøren TDC satser i det norske privatmarkedet. Sverige og Finland står også for tur.

TDC satser i Sverige i år, og det ligger an til at Norge står på kjøreplanen ut på nyåret. TDC holder imidlertid kortene tett til brystet.

 

- Men vi kan love at kundene har noe å se frem til og glede seg til, sier administrerende direktør for TDC Song i Norge, Ketil Kivedahl.

 

- Hva skal dere ta de etablerte konkurrentene deres på?

 

- Det vil jeg ikke gå inn på, men jeg kan si at det handler om en faktor: Hva du får for pengene, sier Kivedahl.

 

- TDC i Danmark har lovet 20 Mbit per sekund innen ettt år i Danmark. Hvor offensivt vil dere gå ut her?

 

- Du merker hvor offensiv vi er den dagen vi lanserer.

 

10 prosent vekst

 

Selskapet ser en vekst i bredbåndsmarkedet på rundt ti prosent i de kommende årene i Norge, Sverige og Finland. Det er denne veksten de ønsker å ta del i.

 

TDCs nordiske satsning er et resultat av teleinfrastrukturen de kjøpte av Song. Med en beskjeden ekstra investering i nettverk og utstyr får TDC tilgang til over halvparten av privatmarkedet i de tre landene, hevder selskapet.

 

Ingen bombe

 

- Det er et ganske logisk steg for oss å ta. Vi har en god infrastruktur og god nettdekning som tåler mer trafikk ut i markedet enn vi har i dag. Dette burde ikke være en bombe, sier Kivedahl.

 

Han forteller at de vil gå ut i markedet der markedet er, men at de ikke tar sikte på å jakte på noen spesielle konkurrenter.

 

- Vi går ikke inn i markedet med tanke på at vi skal gi enkelte aktører mer pes enn andre. Vi vet hvem som finnes der ute og hvor markedet er. En hver aktør er da en konkurrent, sier Kivedahl.