TDC-sjef utelukker ikke flere oppkjøp

TDC-sjef utelukker ikke flere oppkjøp

SUNDVOLDEN: TDC stopper neppe med oppkjøpet av Song, som vil gi selskapet rundt 13 prosent av det norske telemarkedet. Den norske TDC-sjefen utelukker ikke flere oppkjøp og helt nye konstellasjoner.
SUNDVOLDEN: Om to år vil det være mellom 10 og 15 konstellasjoner igjen i det norske telemarkedet, hevder Håvard Larsen som er administrerende direktør for TDC i Norge og Sverige.

-- De siste tids oppkjøp som både TDC og Catch har foretatt viser starten på denne utviklingen. TDC og nyoppkjøpte Song vil selvsagt være en av de nye konstellasjonene, men for å kunne ta markedsandeler og få bedre priser av Telenor, er vi avhengige av å bli større. For å få dette til utelukker ikke jeg at det kan bli snakk om flere oppkjøp. Men vi tar ett skritt om gangen, og vil derfor få Song i hus før vi går løs på lignende kjøpsprosjekter, sier Håvard Larsen til Computerworld.

Larsen var på Sundvolden Hotell i forbindelse et foredrag på NORTIBs årlige telekonferanse.

Den tidligere Compaq/HP-direktøren sa i sitt foredrag at Norge er et telekaos og at det er nødvendig med en grundig opprydding i rekkene. Etter foredraget sier han til Computerworld at han tror det vil bli en rekke nye sammenslåinger og allianser telebransjen i løpet av neste år.

For TDCs innbærer det at de nå er på konkret jakt på etter en samarbeidspartner på mobiltjenester i Norge. I dag samarbeider de med Netcom, men det er ikke gitt at disse også får tjenestebiten.

Ifølge danske tele- og finansanalytikere ventes det at TDC-konsernet vil lansere mobiltjenester i Norge og i Sverige. Dette mener analytikerne vil skje ved at TDC leier seg inn på konkurrentenes telenett og samtidig benytter seg aV Song Networks sitt eksisterende nett til fasttelefoni.

-- Den fremstillingen er stort sett riktig, og vår toppsjef Henning Dyremose har i Berlingske Tidende i dag bekreftet det analytikerne antok, sier Håvard Larsen.

Han sier det ikke er bestemt hva som vil skje med Song-navnet eller om dette kommer til å bli hetende TDC et eller annet.

-- Vi har nettopp gjennomført oppkjøpet med Song, så det er for tidlig å si hva som konkret vil skje. Men Song i Norge har rundt 130 ansatte, og en del av de funksjonene de har er allerede i TDC. Så her blir det snakk om overlapping. Vi vil slå sammen selskapene, og dermed vil det bli overtallige i ledelsen og administrasjonen, sier Larsen

Han legger til at ingen ting er konkret bestemt når det gjelder hvor mange som må forlate TDC/Song-skuta.