TDC vil skanne mobilnettet for virus

Etter virusangrep hos en mobilkunde vil TDC skanne sitt eget nett for virus.

TDC Mobil i Danmark er i forhandlinger med flere selskaper om innkjøp av programvare som gjør det mulig å skanne både mobilnettet og kundenes mobiltelefoner for virus.

 

Det hele skjer som følge av at TDC i oktober opplevde at en kunde ble angrepet av viruset Commwarrior på sin mobiltelefon.

 

Selv om viruset sendte seg selv videre som en MMS til alle kontaktpersoner i telefonboken oppstod det imidlertid ingen virusepidemi.

 

Det aktuelle viruset krever nemlig at brukeren bekrefter tre forespørseler i telefonmenyen for å bli angrepet.

Deler ansvaret

TDC Mobil vil likevel gjøre folk oppmerksomme om risikoen for å få virus på mobiltelefonen.

 

- Vi informerer alle brukere av Smartphones om at det er en risiko for virus når man benytter kobler sin mobil mot internett, sier sikkerhetssjef Jørgen Bo Madsen i TDC til Computerword Danmark.

 

- Både brukeren selv, telefonprodusenten og nettilbyderne deler dette ansvaret.

 

Bo Madsen sier TDC vil endre systemet slik at eventuelle virus i fremtiden blir fanget opp før de når frem til brukerne.

 

- Vi vil både skanne mobilnettet og telefonen. Kunden skal selv utføre skanningen i telefonen ettersom nettilbyderen ikke kan ha kontroll over lokal dataoverføring, for eksempel via Bluetooth eller minnebrikker.

Lukter gull

Ifølge Jørgen Bo Madsen vil utstrakt bruk av 3G-nett øke risikoen for virus og andre trusler på mobiltelefoner. Mange sikkerselskaper lukter dermed gull i dette markedet.

 

- Dette er et meget sultent marked. Antiviruseverandørene er klar over at det her er et enormt potensial for å penger.