Teatersjefen hos Capgemini

Teatersjefen hos Capgemini

De har sett flere hundre kolleger gå ut døren for siste gang. Capgemini har vært med på det de trodde var bunnen mange ganger. Nå går det oppover, om enn sakte.

Humor og en passende porsjon galskap er en medisin som ledelsen gjerne skriver ut, i både gode og onde dager. Ikke alle bedrifter har sett nødvendigheten av å gi ansatte en ekstra kanal å lufte ut sorg og glede gjennom.

Det tar den interne teatertroppen imot med takk. Fra revyscenen treffer husets skuespillere nådeløst ledelsen, både ute og hjemme. Ris eller ros, teatergruppen på åtte skriver og komponerer alt selv. Musikalsk støtte får de av husets eget fullblods husorkester, som sammen med teknikere og skuespillere er i gang med forberedelsene til neste revy på nyåret.

-- Hver gang vi tror at vi har balansert på kanten av det aksepterte, eller vært sikre på at denne gangen gikk vi for langt, får vi høre at vi er for snille, sier Business Development Manager og revysjef, Morten Duesund.

I de siste årene har spillmakerne ikke manglet stoff. Ett kjært tema kan for eksempel være de mange forskjellige måter å lese fargede tall på. Som kulturambassadør tror Duesund på at å styrke samholdet i magre tider er avgjørende for det enkelte menneske, og noe å bygge på, når tidene snur.

Det er alltid tungt når en kollega blir overflødig, og når nedbemannings-spøkelset skaper usikkerhet i hele organisasjonen. Da gjelder det å holde godt fast i hverandre.

En gang i året samles alle ansatte til intern-seminar som avsluttes med revy, eller om man vil, en humoristisk mimrestund. Om pengene ikke alltid holder til flybilletter og hotellovernattinger, så oppmuntres gjøglerne til fortsatt å lage revy. Selv i de år med dårlige resultat har revygruppen laget show, men da med videoverføring til avdelingskontorene og forestillingen tilsendt på dvd.

-- Det er viktig å få utløp for hendelser, vi trenger et talerør som kan leke med alvorlige og muntre saker, sier Duesund.

-- Capgemini oppfordrer oss til å starte egne aktiviteter, og scenen er min arena. I år vil jeg prøve å finne et lokale som er stort nok til at vi kan bygge vår egen scene akkurat slik vi vil ha den, sier teatersjefen.