Tech Data tilbake i Norge

Verdens nest største datadistributør trakk seg ut av Norge i fjor. Med oppkjøpet av Azlan er de på vei tilbake.

Den amerikanske distributørkjempen Tech Data avsluttet 31. mars oppkjøpet av europeiske Azlan. I første omgang vil det ikke skje store endringer i Azlan Norge.

Tech Data er en breddedistributør som leverer det meste innen it, mens Azlan er fokusert på nettverksprodukter og teknisk opplæring.

-- Tech Data har ikke klart å etablere seg innen distribusjon i den spisse delen av markedet. Når de gjør en så stor investering i å kjøpe Azlan, som er finansielt sterkt og med fokus på kompetansekrevende distribusjon, er ikke det for å legge ned noe. Tvert i mot tror jeg de ønsker å få mest mulig ut av investeringen sin, sier sjefen i Azlan Norge, Hans Kristian Larsen.

Han skal fortsatt rapportere tilbake til Azlans hovedkontor i England. Ledelsen der blir sittende og vil rapportere til Tech Data i USA.

Ifølge Larsen har Azlan aldri sett på Tech Data som en konkurrent, med unntak av i Sverige. Han mener oppkjøpet er en styrke for Azlan på sikt, med muligheter for å nå markeder utenfor Europa.

Tech Data betaler kontant rundt 144,7 millioner britiske pund, cirka 1,658 millioner kroner for Azlan.

I Norge har Azlan 31 ansatte, totalt jobber 1.300 mennesker i selskapet. Forrige regnskapsår omsatte Azlan for 3,422 millioner kroner, mens Tech Data omsatte for nesten 114 milliarder kroner.