Tegn forsikring mot SCO

Tegn forsikring mot SCO

Et selskap i New York selger nå forsikringer til bedrifter som er redde for å bli saksøkt av SCO.

SCO har få venner igjen etter å ha gått til juridisk frontalangrep på Linux-miljøet. Selskapet hevder de har eierskap til deler av Linux-koden og vil ha erstatning fra både utviklere, forhandlere og brukere av operativsystemet.

Nå har det imidlertid blitt mulig å forsikre seg mot søksmål fra SCO. Det er det nystartede Open Source Risk Management i New York som tilbyr denne muligheten.

De store Linux-leverandørene, blant annet HP, har også gitt sine kunder garantier for at de ikke skal måtte stå til ansvar hvis SCO skulle vinne frem med sine krav. 

Heather Meeker fra advokatfirmaet Greenberg Traurig, som arbeider for Open Source Risk Management, påpeker imidlertid disse garantiene er avhengige av at bedriften ikke har gjort endringer i koden. Muligheten til å gjøre slike endringer er mye av motivasjonen for å benytte Linux.
SCO er ikke overrasket over den nye forsikringsordningen.

- Det var nødt til å komme, sier SCO-talsmann Blake Stowell, som likevel legger til at det både er raskere og enklere å faktisk betale lisensen SCO hevder å ha krav på. Den er på rundt 4.000 kroner per prosessor.