Teknologisk lekeplass for Erik Solér

Teknologisk lekeplass for Erik Solér

Fotballen ruller igjen – også i Kristiansand. Neste sesong har byen en ny stadion. Det blir landets mest moderne anlegg.

-- Jeg ser frem til åpningen av den nye fotballarenaen 1. mars 2007. Da er det kanskje mulig å tjene penger i denne bransjen, sier Erik Solér.

Den tidligere fotballspilleren med 39 landskamper, 6 år i Lillestrøm og profesjonell spiller både i Bergen og Tyskland, har vært opptatt av fotball hele sitt liv. Nå gleder han seg over å kunne nyte spillet fra sidelinjen uten å måtte tenke kosthold og trening hele døgnet. Og målet er klart. Start skal plassere seg blant de fire beste, helst skal det bli medalje også i årets sesong.

- Motiverte og flinke spillere, en utmerket trener i Tom Nordlie og et godt støtteapparat i og rundt klubben gir meg troen på gode resultater, sier Solér som selv har tapt nærmere 30 millioner kroner på sin fotballinvestering. Nå har han fått inn flinke medaktører på eiersiden som gir muligheter til å tenke langsiktig. Fra og med neste år skal klubben tjene penger, og her står utviklingen av den nye stadion helt sentralt.

-- Vi skal bygge landets mest moderne stadion med plass til 14.000 mennesker som skal få se fotball formidlet på en helt annen måte. Ved hjelp av det siste innenfor teknologisk nyvinning vil vi være i frontline når det gjelder lyd, lys, skjermer, bilettservice osv. Det skal bli en teknologisk lekeplass som tiltrekker folk fra hele regionen, sier en entusiastisk Solér.

Utbygging med tanke på konferanser, kongresser og konserter skal gi liv på stadion femten timer i døgnet og penger i kassa for klubben. Sørlandets nye storstue blir uten kunstgress og vil ha en prislapp på nærmere 180 millioner kroner når den står ferdig i mars neste år. Men navn på herligheten har de ikke funnet ennå.

-- Det blir nok et navn knyttet til det lokale næringslivet her i regionen. Vi håper de kjenner sin besøkelsestid og ser gevinsten av å være med på en slik storsatsing, avslutter Erik Solér.

Da blir det kanskje ikke Solér Stadion allikevel…