Teknoskifte brukes som oppsigelsesgrunn

Til og med 40-åringer kan ha gått ut på dato i it-bransjen.

Arbeidsmarkedet for it-folk er i ferd med å bli bedre. Det er gode nyheter for de fleste med teknologisk bakgrunn, eller annen it-kompetanse. Men ikke alle kan nyte like godt av de bedre tidene. Noen må innse at kompetansen ikke lenger er attraktivt på arbeidsmarkedet.

 

- Av erfaring vet vi at eldre personer har problemer å etablere seg på nytt. De har kompetanse som har gått ut på dato, sier Knut Brynilsen i IT Forbundet til Computerworld.no.

 

Norske it-selskaper kuttet 800 hoder

 

For mange kan dette være en aktuell problemstilling. Ikke bare ansetter it-bransjen mye folk, også mange i  Norge opplever å miste jobben. Etter beregninger fra Computerworld.no i oktober kuttet norske it-selskaper 800 hoder bare i høsten. Det spørs om oppgang i arbeidsmarkedet vil gi flere av disse mulighet til å komme tilbake.

 

- Mange som mister jobben sin har kompetanse på et område som har gått ut på dato. Ofte velger arbeidsgiverne å ansatte heller unge nyutdannete personer enn å oppdatere kunnskapen til de som er litt eldre, sier Brynilsen.

 

Ikke lenger nødvendig

 

El & It-forbundet er klar over at mange arbeidsgiverne ikke er interessert å holde på de gamle ansatte. Ved endringer i teknologien er gamle arbeidsplasser ikke lenger nødvendig. Det er lett å dokumentere for arbeidsgiverne at man ikke lenger trenger disse arbeidsplassene. Samtidig opprettes det nye arbeidsplasser med helt andre krav.

 

- Denne metoden er mot vår filosofi. Også loven forplikter bedrifter å videreutdanne sine ansatte for å holde arbeidsplassen sin. Vi i fagforeningen legger stor vekt til hvordan tillitsvalgte forholde seg til omstruktureringer.

 

Bedrifter er forpliktet å informere tillitsvalgte om endringer i teknologisatsingen hvis det fører til endringer i kompetansekrav.

 

- Vi skal bli informert om slike endringer. Det største problemet er å finne andre jobber for eldre mennesker. Noen havner i en administrativ jobb, men det er begrenset hvor mange kan jobbe slik i en bedrift.

 

40-åringer må passe seg

 

I it-bransjen er det ikke bare gamle karer som sliter. Den teknologiske oppdateringen går såpass fort at til og med folk helt ned i 40-års-alderen må passe seg.

 

- Ja, vi opplever at 40-åringer er gått ut på dato, selv om det er mest vanlig for folk rundt 50-60 år. Teknologien vi lærte for 20-30 år siden er borte. Det er vanskelig for unge folk å vurdere disse endringene. Man må jo se et perspektiv på minst ti år for den teknologien du utdanner deg for, men utover det er det for vanskelig å spå utviklingene, sier Brynilsen.