Tele-Tormod tar eldresaken

Tormod Hermansen og tidligere kinosjef Ingeborg Moræus Hansen forener krefter i Seniornett.

Tidligere kinodirektør Ingeborg Moræus Hanssen overtar som styreleder i Seniornett fra høsten, mens tidligere Telenor-sjef Tormod Hermansen skal fungere som rådgiver.

Hele 40 prosent av nordmenn over 60 har vært inne på internett siste måned, mot 9 prosent da Gallup begynte målingene i 2000. Halvparten har nå tilgang til internett, mot 20 prosent for seks år siden. Men dette er ikke nok, mener Moræus Hanssen.

Skal ha 500 klubber

På årsmøtet til Seniornett i mai ble det bestemt at Ingeborg Moræus Hanssen trer inn som styrets leder fra høsten. Seniornett, som ble etablert i 1997, jobber for å få seniorer til å delta aktivt i IKT-samfunnet.

- Det voksne mennesket skal ha større plass i fellesrommet! Å gi denne målgruppen tilgang og opplæring i IKT-verden er den mest effektive måten å sikre større deltakelse for seniorer i det norske samfunnet i fremtiden, sier Moræus Hanssen, ifølge en pressemelding.

Hun skal nå lede foreningens arbeid med å etablere lokale seniornettklubber over hele landet. Målet er at hver eneste kommune i landet skal ha en IKT-klubb, og at landet totalt skal ha 500 klubber.