Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor. (Foto: Arne Joramo)

VIL UT: Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor vil ikke lenger være eier i Vimpelcom.

Telenor vil selge Vimpelcom 

Det har vært et turbulent partnerskap. Nå vil Telenor ut av Vimpelcom. 

Telenor skriver i dag en pressemelding at de vil selge sine aksjer i Vimpelcom Ltd, hvor Telenor har en 33 prosent eierandel. 

- Eierskapet i VimpelCom, der Telenor har en mindretallsposisjon og er uten mulighet til å kontrollere selskapet, har vært utfordrende. Etter en strategisk gjennomgang og grundige vurderinger har styret sammen med konsernsjefen besluttet å selge Telenors aksjer i Vimpelcom Ltd. Salget av eierposten er til aksjonærenes beste, og i samsvar med Telenors langsiktige strategiske fokus, sier Svein Aaser, styreformann i Telenor-konsernet i pressemeldingen.

Tidligere i år sa også Jo Lunder opp som toppsjef i Vimpelcom. Lunder var tidligere sjef i Telenor Mobil. 

I meldingen i dag skriver Telenor at Vimpelcom har fått mindre betydning for verdien av Telenor, og Telenors egne virksomheter har i samme periode opplevd en betydelig verdistigning.

Brukt og fått milliarder

I dag utgjør markedsverdien av Vimpelcom-aksjene rundt åtte prosent av Telenors markedsverdi.
 
- Vi har hatt en god vekst fra driften i våre konsoliderte selskaper, og vi ønsker å fortsette skape verdier innenfor våre egne kjernevirksomheter. Ambisjon vår er å fortsette å vise lønnsomhet innen telekommunikasjon, med utgangspunkt i den sterke veksten vi ser i bruk av datatjenester i våre markeder, sier Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor.

Telenor opplyser at de har investert 15 milliarder kroner i Vimpelcom. Og at selskapet har mottatt 20 milliarder kroner i utbytte. Markedsverdien av eierandelen er i dag rundt 20 milliarder kroner.

 

Les om:

tele