Telecomputing i ferd med å bli voksen

- Posisjonen som den største outsourcingsleverandøren i Skandinavia til smb-markedet er ledig. Den skal vi ta, sier konsernsjef Johan Lindquist. Målet er en omsetningen på en milliard i løpet av 2008.

Telecomputing økte omsetningen med 58 prosent i fjerde kvartal 2005. Ifølge konsernsjef Johan Lindqvist er veksten både organisk og et resultat av selskapets tre oppkjøp gjennom 2005. Integrasjonen av Stim, IT Broker og Proserva er fullført.

- 17,7 prosent er organisk vekst. I Norge har vi vokst organisk med 16,7 prosent, og i Sverige 19,5 prosent. Markedet innen outsourcing innen små og mellomstore bedrifter er det som vokser nå, og veksten er høy. Veksten i de store kontrakene er lavere. Man kan si vi var 10 år for tidlig ute, men vi får betalt for det nå, sa Lindqvist under resultatpresentasjonen i dag.

Han legger til at Telecomputing fortsatt skal vokse klart raskere enn markedet.

- Markedet er med oss. Nå kommer behovet for smb-bedriftene til å gjøre noe på it-siden, og det er ikke drevet av kostnadsreduksjoner - men at selskapene er avhengige av it og ser hva it betyr for bedriften, sier Lindqvist.

Milliarden er målet

Totalt i 2005 omsatte Telecomputing for 396,1 millioner kroner, en vekst på 36 prosent. EBITDA-resultatet vokste med 63 prosent til 56,3 millioner kroner, mens resultatet før skatt endte på 14,4 millioner. I 2004 var det tilsvarende tallet kun 0,5 millioner.

I fjerde kvartal nådde selskapet en milepæl: første kvartal med en omsetning på over 100 millioner kroner.

- Vekst er ekstremt viktig for oss. Vi må ha tilstrekkelig volum for å øke marginene, sier Lindqvist.

Han forteller at posisjonen som den største aktøren i Skandinavia innen outsourcing for små og mellomstore bedrifter er ledig.

- Men den skal vi ta.

Det langsiktige målet til selskapet er å nå en omsetning å en milliard kroner i løpet av 2008. For å komme dit ser konsernsjefen for seg oppkjøp som tilfører mellom 100 og 150 millioner kroner hvert år, samt at den organiske veksten skal være høyere enn markedsveksten.

- Vår ambisjon er å være konsolidatoren i dette markedet. Vi skal sitte i førersetet og kjøpe selskaper som omsetter for rundt 50 - 70 millioner kroner og som ikke kommer seg videre, sier han.

Jakter på ny sjef

Dagens resultatpresentasjon var den siste for Johan Lindqvist. Han har tidligere meddelt at har forlater selskapet etter fem års tjeneste.

Styreformann Viktor Sandland sier at selskapet har engasjert et rekrutteringsselskap for å hoste opp en ny toppsjef.

- Vi søker i Norge og Sverige. Gangen i det er at man begynner med en bruttoliste på 50 kandidater, og der vi er nå i prosessen tar det noen uker før vi kan sluttføre. Det er fullt trykk på dette fra styret sin side, sier Sandland.