Aastra går for enterprise-markedet

Aastra går for enterprise-markedet

Med oppkjøpet av Ericssons virksomhet for bedriftskommunikasjon er det et svært ambisiøst Aastra som øker satsingen i Norge.

Tidligere i år kjøpte Aastra Technologies Ericssons bedriftskommunikasjonsvirksomhet med produktporteføljen for sentralbord, kundetjenesteløsninger, telefoner, applikasjoner og mobile løsninger. Aastra overtok også 630 ansatte, tre milliarder i omsetning og fikk ifølge dem selv mer enn 20 prosent markedsandel i Norge.

Aastras norgessjef Bjørn-Inge Lindhjem sier til Nettverk & Kommunikasjon at dette oppkjøpet løfter selskapet til å bli noe mer enn kun for SMB-markedet. Aastra er et canadisk selskap som før oppkjøpet hadde rundt 1700 ansatte. Etter oppkjøpet teller de nå 2400 ansatte.

– Vi ligger nå blant de tre største innenfor vårt område i det europeiske markedet, forteller Lindhjem. Den norske avdelingen er et eget selskap som rapporterer direkte til Canada.

Selskapet operer med fire store plattformer som det nå arbeides med å integrere. Disse er Ascotel, Ericsson, NeXspan og Opencom. I nær fremtid skal alt gå inn under Aastra-navnet, og Ericsson MX-ONE får eksempelvis navnet Aastra MX-ONE.

– Aastra fokuserer på å tilby åpne løsninger, og det var for eksempel vi som var først ute med SIP-trunking, sier Lindhjem.

Nylig lanserte selskapet telefoniapplikasjonen Aastra 2380ip for små og mellomstore bedrifter. Applikasjonen installeres på pc-en og gir mulighet for blant annet automatisk tilbakeringing, viderestilling og telefonkonferanse. Brukeren kan dessuten benytte alle tjenestene i Aastras kommunikasjonssvitsjer, inkludert integrasjon med katalogfunksjonen i Microsoft Outlook.

Brukerne kan tilpasse 2380ip-programmet til sine egne behov ved hjelp av tilleggsmodulen med programmerbare knapper. Man kan for eksempel få oversikt over hvilke avdelingsmedlemmer som er tilstede til enhver tid. Telefonen har ellers støtte for Bluetooth og USB høretelefoner med elektronisk av/på-knapp.

Aastra 2380ip ble programmert med tanke på brukervennlighet.

Aastra tilbyr forhandlere og deres kunder å prøvekjøre 2380ip-programvaren i en 30-dagers periode. Mer informasjon finnes på www.aastra.no .

Les om:

Telefoner Og Telefoni