Devoteam overtar norsk Ericsson-knopp

Devoteam overtar norsk Ericsson-knopp

Devoteam Telecom i Grimstad har inngått avtale om kjøp av alle aksjer i Smart Energy Applications .

Smart Energy Applications ble etablert i 2002 som en knoppskyting fra Ericsson, og har vært utviklet i samarbeid med Sørlandets Teknologisenter.

Smart Energy Applications utvikler løsninger for toveis kommunikasjon til styring av energiforbruk i boliger og gir mulighet for automatisk avlesning av målerstand. Løsningen benytter trådløs teknologi i boligen basert på den raskt voksende Zigbee standarden i kombinasjon med bruk av mobil datakommunikasjon eller fast bredbånd mellom bolig og energiselskap, heter det i en pressemelding.

Devoteam Telecom kompletterer med dette sine eksisterende løsninger for styring- og kontrollsystemer basert på toveis kommunikasjon og kan tilby løsninger fra hus, via nettverk til tjenesteleverandører.

Timingen for kjøpet er svært god i forhold til at Olje- og Energiminister Odd Roger Enoksen for noen dager siden gikk ut med en plan om at Norge innen 2012 skal ha innført løsninger for toveis kommunikasjon for alle strømforbrukere. Ved kjøp av Smart Energy Applications får Devoteam Telecom tilgang på produkter som kan benyttes for å realisere slike løsninger.

Avtalen om kjøp av selskapet er kommet i stand etter at Sørlandets Teknologisenter har vært sentrale i å utarbeide et nasjonalt program for knoppskyting og poding i næringslivet (SPINNY).

Telefoner Og Telefoni