Effektiviserer telefonmøtene

Effektiviserer telefonmøtene

Svenske Fjord Network sin løsning for telefonmøter er enkel i oppsett og bruk. Selskapet har dessuten en spennende Push-to-talk teknologi å by på.

Confy er navnet på telefonmøtetjenesten fra Fjord Network. Denne tjenesten er helt web-basert og man kommer raskt igang med sitt første møte. Vi fikk selv en testkonto og kunne logge oss inn på www.confy.no for å sette opp telefonmøte. Man definerer så en møteleder og hvilke deltakere som skal være med i møtet. Man kan ringe opp de som skal være med, sende dem SMS eller epost om fremtidige og ellers booke møter i systemet. Når et booket møte skal starte, så er det møtelederen som blir oppringt først. Når møteleder bekrefter møtet ringes øvrige deltakere opp.

De fleste funksjonene i Confy, som å begynne møtet, få adgang til telefonboken, foreta oppringing, samt låse og åpne møtene, kan styres direkte fra telefonen. Ved innringte konferanser ringer deltakerne et telefonnummer til møtet og angir en møtekode. Møtelederen gjør det samme og åpner møtet med sin møtelederkode.

Hvis det har deltakere fra andre land med i møtet, kan du benytte deg av lokale innringingnummer for de respektive land. Ved oppringte konferanser ringer tjenesten opp deltakerne og man slipper å sende telefonnummer og koder.

Man kan definere flere ulike avdelinger som man kan knytte kostnadene ved de ulike møtene til. Dermed hjelper systemet til med å få plassert kostnadene til riktig avdeling.

Hvis man i tillegg ønsker videokonferanser kan man gå for Confy Office. Her tilbys det en kombinasjon av Confy telefonmøte og Microsoft Live Meeting inklusive VoIP til en fast pris. - Med Confy Office som abonnementsform får du full kontroll på dine møteutgifter. Du velger det antall brukerkontoer som fimaet behøver og betaler en fast pris per konto og måned, sier Sveinung Møller i Fjord Network til Nettverk & Kommunikasjon.

Push to talk

Grouptalk er et produkt som i dag kan kjøre over GSN/3G og wlan. Løsningen er bygget på Windows Mobile-plattformen og konseptet her er at man alltid er på og snakker når man har noe å meddele. Samtaler foregår i full dupleks. Fra et administrasjonsgrensesnitt kan man velge hvilke man skal snakke med, og således kan man snakke til en gruppe av et ubegrenset antall mottakere samtidig. Det er mulig å legge på kryptering og benytte seg av vpn.

Grouptalk gjør det mulig å kommunisere fra enheter som mobiltelefoner, pc-er eller toveis radioer.

– I Grouptalk kan man få ut statistikk. Man må dokumentere for å kunne se effektene, sier Møller.

Fjord Network ble startet i 2001 og lagde blant annet en egen SIP-plattform. Confy ble lansert i 2004 og Grouptalk i 2005 i Sverige. Nå er det Norge som står for tur. Mer informasjon finnes på www.fjordnetwork.no .

Telefoner Og Telefoni