Ericsson gjør Microsoft mobil

Ericsson gjør Microsoft mobil

Når Microsoft satser på telefoni, er det Ericsson som gjør brukerne mobile.

Det stormer rundt Ericsson, men all oppmerksomheten har ikke bare vært negativ.

Bår Microsoft med Office Communications Server 2007 gjør sitt inntog på telefoniområdet, er det Ericsson som skal forvandle plattformen til en vass mobilløsning.

- Vi blir enda mer globale og enda flere brukere har med seg kontoret i lommen. Derfor er mobilstøtten viktig, og sammen med Ericsson kan vi levere bedre produkter, sier Micael Berger, produktmarkedssjef ved Microsoft i Sverige.

Ericsson er med på notene.

- Vi har samme syn som Microsoft på telefoniens fremtid, sier Urban Giström som leder Ericsson Enterprise.

LES OGSÅ: Oslo først med enhetlig kommunikasjon

Det de er enige om er en fremtid der programvaren blir enda viktigere og der den tradisjonelle telefonisentralen har utspilt sin rolle. Isteden for å bare ringe er det samordnet kommunikasjon (”unified communications”, red. anm) som gjelder – at alt fra telefoni til direktemeldinger og videokonferanser blir ett.

Det krever samarbeid for at Ericsson skal henge med, ifølge Urban Gillström. Microsoft blir inngangsporten til it-avdelingen.

- Microsoft har en veldig sterk stilling og lanseringen kommer til å gi samornet kommunikasjon et oppsving, sier Gillström.

Microsoft får sitt

Men det er ikke bare svenskene som tjener på samarbeidet. Microsoft får en plattform som passer flere.

Ericsson skreddersyr og integrerer sitt produkt Enterprise Mobility Gateway med Microsofts plattform. Det gjør blant annet at selskaper som satser på Office Communications Server kan bruke alle typer mobiltelefoner.

- For å kunne gjøre en bred utrulling går det ikke å bare kunne bruke smarte mobiler. Du må også kunne bruke billigere mobiler, noe som vi gjør mulig, sier Gillström.

Andre fordeler er billigere samtaler når man er i utlandet, og integrasjon med operatørenes mobilnett. Ringer man via mobilnettet skjønner Office Communications Server at du er opptatt.

Microsofts fremtidsvisjon viser tydelig at selskapet tenker på å legge mye energi i å videreutvikle sin plattform. Målet på sikt er å konkurrere ut den vanlige telefonsentralen.

- Vår visjon om fremtiden bedriftstelefoni er at du har en bærbar datamaskin pluss et håndtak og det er mobilen. Men det tar tid før vi er der. I dag selger vi mer ip-telefoni og flere skrivebordstelefoner samtidig som mobilløsingene tar fart.

- Oppfant mobilitet

Urban Gillström tror heller ikke at Microsoft om noen år kan droppe Ericsson og på egenhånd gjøre brukerne mobile.

- Ericsson oppfant mobiliteten. Dessuten har vi patent på både hvordan kobling mot bedrift- og operatørnett gjøres, sier han.

Telefoner Og Telefoni