EU truer uvillige mobilselskaper

EU truer uvillige mobilselskaper

Telekomselskaper som nekter å sette ned roamingprisene kan regne med kjeft fra sinte EU-kommisjonærer.

(Oppdatert) Europakommisjonen vil ikke nøle å publisere navnene til mobilselskapene som ikke overholder de nye roamingprisene. Det gjelder alle telekomleverandører i de 27 medlemstatene i EU.

Ifølge EUS regelverk skal de såkalte roamingprisene på internasjonal mobiltrafikk settes kraftig ned før slutten av juli. En del mobiloperatører har allerede innført de nye prisene, men mange andre er ikke så villige.

- I dag er en viktig dag. Reguleringen tilsier at alle har frem til 30. juli å samarbeide frivillig om de nye tariffene, sier EU-talsmann Martin Selmayr i Brussel.

Hvis det skulle være noen som ikke følger EUs oppskrifter kan de regne med publikasjon av navnene til selskapet. Dette vil fungerer som en slags straff for å legge press på selskapene, skriver Reuters.

Risikerer rettssak

EU-kommisjonen har kjempet en lang kamp mot europeiske mobiloperatører for å senke prisene på de såkalte roaming-avtalene, som styrer hvordan selskapene benytter hverandres nettverk på tvers av landegrensene.

Fra i dag skal operatørene tilby et pristak på 49 eurocent (cirka fire norske kroner) per minutt for mobilsamtaler mellom EU-land, mens det maksimalt skal koste 24 eurocent (to kroner) å motta samme type samtale. Takstene skal videre ned de neste årene.

Dersom operatørene ikke tilbyr Eurotariff, kan de risikere søksmål.

- Dette er ikke en anbefaling, det er en regulering. Det er direkte anvendbar lov. Dersom forbrukere ikke får Eurotariff, kan han ta mobilselskapet sitt til retten fra og med i dag, sa Selmayr.

LES OGSÅ: Året med de riktige mobilprisene

Les om:

Telefoner Og Telefoni