Firefox og Android skal tas

Firefox og Android skal tas

Årets hackerkonkurranse gir store summer til de som klarer å hacke mobiltelefoner og nettlesere.

De siste to årene har hackekonkurransen PWN2OWN (internett-slang som kan oversettes til noe slikt som "beseire for å eie") gått av stabelen i USA.

16. mars er hackerne i gang igjen, og i år er det nettlesere og smart-telefoner som skal overtas. Konkurransen arrangeres som en del av sikkerhetskonferansen CanSecWest i Vancouver.

10.000 dollar i premie

I den første konkurransen blir hackerne satt foran en Sony mini-pc med Windows 7. Her skal de bryte seg inn i nettlesere som Internet Explorer 8, Firefox og Safari.

Neste runde er det operativsystemer på smarttelefoner som står for tur. De skal blant annet konkurrere i hvem som først kommer seg inn i Android, Windows Mobile og Apples Iphone-system.

De raskeste hackerne vil få utlevert noen klekkelige summer i premie. I fjor klarte Apple-forskeren Charlie Miller å bryte seg inn i en Macbook Air på under to minutter, noe han fikk 10.000 dollar for.

Men om premiene i år skal være like høye, eller lavere, er ennå ikke bestemt.

Ikke for moro skyld

Konkurransen arrangeres ikke for at hackerne skal ha noe å skryte av på internett. Dessuten er det ikke krumbøyde datakriminelle med solbriller som er kjernedeltageren, heller sikkerhetseksperter og forskere.

PWN2OWNs eneste sponsor, sikkerhetsselskapet TippingPoint, får god uttelling av konkurransen. Svakhetene som hackerne finner blir nemlig deres eiendom, og skal dermed brukes i firmaets sikkerhetsprodukter.

Dessuten vil også andre selskaper få se på det hele, for å lære ett og annet om hvordan deres systemer kan misbrukes. I fjor var både Apple, Microsoft og McAfee på plass for å se hackerne i fri utfoldelse.

Les om:

Telefoner Og Telefoni