Gir Ventelo en ny sjanse

Gir Ventelo en ny sjanse

Hinas nekter for forskjellsbehandling, og anker anbudsdommen. Likevel vurderer de tele-tilbudene en gang til.

Ventelo får en ny sjanse til å levere telefoni til sykehusene. Helseforetakenes innkjøpsservice (Hinas) har valgt å gjøre en ny vurdering av tilbudene, samtidig som de påkjærer kjennelsen om brudd på reglene for offentlige anskaffelser.

- Vi mener at dommen ikke er korrekt. Det går på helheten, men særlig dette med tildelingskriterier. Vi kan ikke la dommen stå som den er i dag, sier administrerende direktør Terje Skansen i Hinas.

LES OGSÅ: Helseforetakene brøt anbudslov

Kontrakten har en ramme på over 200 millioner kroner, og omfatter mobil- og fasttelefoni til alle sykehusene i Norge.

Skansen understreker at det ikke er på grunn av Hinas’ omdømme at de nå velger å anke, men av rent prinsipielle grunner knyttet til offentlige anbudsprosesser. Han innrømmer likevel at enkelte sider ved tildelingen kan oppfattes ulikt.

- Det kan likevel være ting som andre kan se i et annet lys, som tekniske vurderinger av hva som er sikkert og farbart for helsevesenet, sier Skansen.

Til tross for at Hinas er uenige i kjennelsen, har Skansen bestemt seg for å vurdere tilbudene fra Telenor og Ventelo på nytt. Denne gangen skal Hinas få ekstern hjelp, for å sikre at alle blir likebehandlet.

- Det er ikke en erkjennelse av at vi gjorde feil. Vi skal nå sørge for at alle får en hundre prosent rettferdig behandling. Vi hadde en liten samtale med Ventelo, der vi ble enige om hvem som kan brukes og hvem som ikke kan brukes av eksterne parter, sier Skansen.

Ventelo var ikke kjent med anken da Computerworld tok kontakt tirsdag morgen, men er fornøyd med at Hinas gjør en ny vurdering.

- Det er et godt signal fra Hinas, både når det gjelder prosess og vurderinger, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Arne Horvei i Ventelo.

LES OGSÅ: Skaper ny, norsk telegigant

Telefoner Og Telefoni