Ikke godt nok fra Telenor

Ikke godt nok fra Telenor

Til tross for fem millioner nye kunder i løpet av tre måneder og 19 prosent vekst i driftsinntekter kan Telenor ikke overbevise akjonærene.

I andre kvartal 2007 økte Telenors proforma driftsinntekter med 19 prosent sammenlignet med andre kvartal 2006, til 26,2 milliarder kroner.

Proforma underliggende inntektsvekst var 13 prosent. Proforma EBITDA var 9,1 milliarder kroner. Proforma-tallene inkluderer estimater for Kyivstar.

Antallet kunder som Telenor har i de ulike markedene har økt med 5 millioner siste tre månender, til 129 millioner kunder.

På rapportert basis (uten estimater for Kyivstar) økte Telenors driftsinntekter med 5 prosent i andre kvartal 2007 sammenlignet med andre kvartal 2006, til 23,2 milliarder kroner. Rapportert underliggende inntektsvekst var 12 prosent. Rapportert EBITDA var 7,3 milliarder kroner mens resultat før skatt var 3,8 milliarder kroner.

- Vi leverer nok et solid kvartalsresultat. Trenden fra første kvartal har fortsatt, med høy underliggende inntektsvekst og stabil EBITDA-margin," sier Telenors konsernsjef, Jon Fredrik Baksaas, i en pressemelding.

Trøbbel i Øst

Finansdirektøren Trond Ø. Westlie opplyser ved presentasjonen av at Telenor ikke ser noen endringer for selskapet i nær fremtid.

- Den eneste nyheten er at det ikke er noe nytt, og slik har det vært en stund for Telenor. Vi er komfortable med utviklingen og satsingen, sier han.

Men noen bølger er det også i vannet Telenor seiler i. Situasjonen i Bangladesh, hvor Telenor er representert i selskapet Grameenphone, er vanskelig, innrømmer Westlie. Markedsandelen krymper, og inntektene er litt lavere. Særlig politisk ustabilitet i landet bekymrer både Teøenor og aksjonærene. Westlie forventer at situasjonen i Bangladesh vil være tøff. Også i Pakistan er den politiske situasjonen ustabil.

Dette er en av de viktigte grunner at resutlatene til Telenor ikke er tilfredsstillende for analytikerne og akjsonærene. På grunn av resultatene ble kursen til selskapet sendt nedover.

Westlie opplyser også at han ikke tror Telenor vil åpne på det vietnamesiske markedet i løpet av 2007.

Når det gjelder Norge er mobilmarkedet ikke lett å få nye kunder. Men Westlie opplyser at synkende priser og sterk konkurranse kompenseres av øekden ringeminutter pr. kunde.

Mobilvirksomhetene

Telenors konsoliderte mobilvirksomheter fikk mer enn fem millioner nye abonnement i løpet av andre kvartal. De juridiske forholdene rundt Kyivstar har ikke endret seg siden første kvartal, og forhindrer fortsatt Telenor fra å motta finansiell informasjon. Kyivstar har styrket sin markedsposisjon og er estimert til å ha styrket sin finansielle utvikling ytterligere.

- I Asia har den imponerende utviklingen i DiGi og Telenor Pakistan fortsatt. I Thailand har imidlertid et nytt regulatorisk rammeverk endret markedsdynamikken. Dette har påvirket ringemønstrene og redusert gjennomsnittlige ringepriser. Mobilvirksomhetene i Skandinavia har holdt markedsposisjonene med mer enn 100.000 nye kunder i kvartalet, sier Baksaas.

Fixed

I Fixed Norge (fasttelefoni) økte EBITDA med 1,5 prosent til 1.438 millioner kroner, mens inntektene ble redusert med 4,6 prosent til 3.801 millioner kroner, sammenlignet med andre kvartal 2006.

- Den underliggende EBITDA-marginen på 37 prosent i Fixed Norge er imponerende, og er drevet av god operasjonell effektivitet i kvartalet," sier Baksaas.

Broadcast

I andre kvartal 2007 økte inntektene i Broadcast med 13,6 prosent sammenlignet med andre kvartal i 2006 til 1.776 millioner kroner. EBITDA var 462 millioner kroner, en økning på 5,7 prosent sammenlignet med andre kvartal 2006.

Telefoner Og Telefoni