Ingen summetone i Midtøsten

Ingen summetone i Midtøsten

Fasttelefon- og internettbrukere i Egypt, Dubai og Gulfstatene må smøre seg med tålmodighet etter en serie kabelbrudd.

Forrige uke ble to undersjøiske kabler ble revet i stykker utenfor kysten av Egypt, og reduserte brått båndbredden med 60 prosent i det nordafrikanske landet. I tillegg rammet bruddet øvrige deler av Midtøsten og det sydøstlige Asia.

Fredag fant et nytt uhell sted utenfor Dubai, og både telefon- og internettforbindelsen gikk ned for en rekke kunder i Egypt, Gulfstatene og resten av Sydøst-Asia.

Som om ikke det var nok, ble en kabel mellom Qatar og De forenede arabiske emirater ødelagt søndag. Dermed forsvant summetonen hos operatøren Qtel.

LES OGSÅ: Mexico og Afrika nye hackerparadis

Hva som har forårsaket de ulike bruddene er foreløpig ikke kjent, men det jobbes på spreng både for å reparere kablene og for å finne årsaken.

Egyptiske myndigheter har avvist påstandene om at et lasteskip rev over kablene utenfor landet med et anker. Gjennomgang av videokameraer fra land viser at ingen skip var i området da uhellene fant sted.

De mange linjebruddene gjør at det trolig vil gå over en uke før Egypts kommunikasjonskapasitet er tilbake på normalt nivå. Også i India har uhellene forårsaket store forsinkelser på internettforbindelsen.

Les om:

Telefoner Og Telefoni