Innfører datamakspris på 39 kroner i Norden

Innfører datamakspris på 39 kroner i Norden

NetCom innfører forutsigbare makspriser på data i Norden og Baltikum.

- Vi er kommet på et prisnivå med fastprispakkene som er så generisk lavt at det er andre elementer som gjelder. Trygghet blir viktigere for kundene, og innføringen av en Norden-pris er en slik differensiator som gir trygghet, sier NetCom-sjef August Baumann til PC World Norge.

- Du kan få deg en liten overraskelse når du reiser til Stockholm, og med lavpriskonkurrenter som Onecall betaler du så mye som 3,86 per minutt. Det er syvgangeren, sammenlignet med vår pris på 45 øre, sier han.

Han innrømmer at innføringen av Norden-pris kommer til å koste NetCom.

- Men vi tror dette vil tiltrekke nye kunder til NetCom, og når kundene blir trygge øker de også forbruket, sier han.

Krymper datapriser med 90%

I en pressemelding skriver NetCom i dag at prisen på datatrafikk settes ned med inntil 90 prosent.

- Det vi gjør er å innføre en makspris på 39 kroner dagen for 20 MB som gjelder innen Norden og Baltikum. På samme måten som for telefoni er dette uavhengig av hvilken roamingpartner som benyttes, men i utgangspunktet vil TeliaSoneras nettverk bli foretrukket av telefonen. Dette gjør databruken helt forutsigbar, forteller Baumann og legger til at Sverige og Danmark er de to mest populære norske reisemålene.

- Dette er ikke bare en forutsigbarhet som økonomisjefen vil like. Det vil også gjelde svært mange utenlandsferierende nordmenn.

Når man nærmer seg maksgrensen på 20 MB får man en varsling om at taket er nådd, og kan velge om man ønsker å kjøpe 20 MB til med bruk for 39 kroner ekstra.

På mms og sms fortsetter NetCom som før med ulik prising i utlandet.

Telefoner Og Telefoni