Iphone-gift truer Apple

Iphone-gift truer Apple

Myndighetene i California truer Apple med søksmål hvis ikke de fjerner giftige stoffer I Iphone. Steve Jobs har fått 60 dager på seg.

I går publiserte Greenpeace en rapport som fastslo at Apples populære Iphone er full av farlige materialer. Iphone har et langt større innhold av slike materialer enn for eksempel telefoner fra Nokia.

Greenpeace-testene fant at disse stoffene inkluderte ftalater i kablene til øreproppene. Nivået av ftalater var høyere enn hva som er lovlig i barneleker i San Francisco og i EU.

Ifølge kalifornisk lov må slike produkter merkes.

- Det er ingen grunn til å ha disse potensielt farlige kjemikaliene i Iphone, sier Michael Green som er leder for Center for Environmental Health.

- Vi forventer at Apple bygger om sine produkter slik at de blir sikrere for både barn og voksne og ikke truer forbrukerne, arbeidere eller miljøet, sier han til Computerworlds nyhetstjeneste.

Center for Environmental Health vil at Apple i første omgang skal merke Iphone med et varsel om at produktet inneholder ftalater. Deretter ønsker de at de lager nye produkter uten disse stoffene.

Apple har så langt ikke villet kommentere saken

LES OGSÅ: Milliard-søksmål mot Apple

Telefoner Og Telefoni