iPhone - den nye telefonkatalogen

iPhone - den nye telefonkatalogen

Krigen om nummersøk på iPhone er i gang. Vi har testet den nye applikasjonen til 1881.

For en måneds tid siden lanserte opplysnings-tjenesten 180.no en gratis applikasjon for nummersøk på iPhone. Applikasjonen var etterlengtet og ble raskt en hit på App Store. Nå har også 1881 sluppet et søkeprogram til iPhone. Vi synes de lykkes enda bedre enn konkurrenten.

1881 tilbyr funksjonalitet for søk etter navn, nummer og annen data. De 10 siste søkene synliggjøres i en egen liste. I tillegg har du tilgang til din egen iPhone-kontaktliste i applikasjonen, som kan kompletteres med data fra 1881. Du har også mulighet til å opprette og oppdatere din egen profil hos 1881 rett i programmet.

Applikasjonen har et pent og rent brukergrensesnitt, som er både enkelt og intiutivt å bruke. Grensesnittet er laget i gjenkjennelige iPhone-stil, og det er lett å navigere seg rundt i de ulike funksjonene i programmenyen nederst på skjermen. Det er også lett å søke opp informasjon og ikke minst bruke den - ringe, se i kart, opprette ny kontakt eller oppdatere eksisterende kontakt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kjekk integrasjon med kontaktlisten

Kontaktlisten er like enkel å bruke som den som er innebygd i telefonen. Den kommer kanskje ikke til å bli noen erstatning, men det gjør det svært enkelt å søke opp informasjon og lagre den på rett plass (og så slipper vi å mellomlagre nummeret på et ark). Vi skulle imidlertid ønske at vi kunne se nøyaktig hva slags informasjonen programmet la inn ved oppdatering av eksisterende kontakt. Ellers fungerer det utmerket.

Hvordan er 1881 i forhold til 180.no på iPhone? Når det gjelder søk synes vi at 1881 ga det mest presise resultatet. 1881 lister også opp resultatene på en ryddigere måte, men også her kan det bli litt tungvint å lese (for mye informasjon?). 180.no har også muligheter for å lagre kontaktinformasjon i telefonen, men vi liker løsningen til 1881 bedre fordi man kan hente opp kontaktinfo i programmet og oppdatere opplysningene direkte (se bildet til høyre). I begge applikasjonene kan man sortere søkeresultater etter privatpersoner og firma, men ettersom grensesnittet til 1881 er mer brukervennlig synes vi nykommeren er den klart beste av de to.

1881 er gratis og kan lastes ned her. I skrivende stund topper applikasjonen listen over gratisprogrammer på Apples programbutikk - fire dager etter den ble lansert.

Hvilken opplysningstjeneste foretrekker du på iPhone?

Les om: