Konkurransetilsynet bremser Telenor

Konkurransetilsynet bremser Telenor

Telenors oppkjøp av Talkmore skal granskes av Konkurransetilsynet.

Konkurransetilsynet har i dag pålagt Telenor å levere en såkalt fullstendig melding om oppkjøpet av Talkmore.

- Vi ber nå om mer informasjon om oppkjøpet for å kunne vurdere om dette er noe vi må gripe inn mot. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Andreas Kjeldsberg Pihl, informasjonsrådgiver i Konkurransetilsynet til Computerworld.no.

Tilsynets avgjørelse om å granske oppkjøpet betyr at Telenor ikke kan gå videre med integreringen av selskapene, og prosessen vil trolig bli forsinket med flere måneder. Etter at Telenor har oversendt alt relevant materiale, vil Konkurransetilsynet bruke fem uker før de i det hele tatt kommuniserer hvordan de vil gå videre med saken. Deretter kan de bruke ytterligere ni uker før de kommer frem til en avgjørelse.Dersom tilsynet avgjør at oppkjøpet svekker konkurransen, kan tilsynet forby hele oppkjøpet eller tillate det på visse betingelser.

LES OGSÅ: Ikke godt nok fra Telenor

Det var NetCom som klaget Telenor-kjøpet av Talkmore inn for Konkurransetilsynet. Talkmore har hittil leid kapasitet hos NetCom, som vil miste store inntekter dersom 60 000 blir flyttet over til Telenors mobilnett. Oppkjøpet ble sett på som et svar på at Tele2, med sine 400.000 kunder, byttet nettverkstilgang fra Telenor til Netcom.

LES OGSÅ: Netcom vant første runde

LES OGSÅ: Følger Telenor med argusøyne

Telefoner Og Telefoni