Lar mobilen velge abonnement

Lar mobilen velge abonnement

Google vil gjøre det mulig å la mobilen selv bytte teleoperatør, og dermed hele tiden gi deg best pris.

Google har levert inn en patentsøknad for en teknologi som gjør det mulig for en mobiltelefonkunde å bytte mellom flere teleoperatører i løpet av en dag. Dermed må teleoperatørene hele tiden konkurrere seg imellom om å få akkurat deg som kunde, om da Google får som de vil.

Det er mobiltelefonene som automatisk skal avgjøre hvilken operatør som gir deg best pris, avhengig av tidspunkt og samtaletakster.

LES OGSÅ: Slik er den første Google-telefonen

Ifølge Computersweden ble patentsøknaden levert inn allerede i mars i år, men ikke vært tilgjengelig for offentligheten før i slutten av forrige uke. Søknaden viser blant annet at systemet krever mobiltelefoner med støtte for ulike gsm-nettverk og trådløse nett. Brukeren skal i teorien bestemme at telefonen alltid velger det billigste alternativet.

Befinner brukeren seg i et trådløst nettverk, brukes ip-telefoni. Befinner brukeren seg ute, velger telefonen operatøren med det beste tilbudet akkurat der og da.

Men selv om ideen kan virke positivt for forbrukerne, er det ikke sikkert teleselskapene er like interessert. I dagens forretningsmodell ligger det i teleselskapenes interesse å binde opp kundene i egne kontrakter. Googles patentsøknad vil kunne forårsake betydelige tap for mange teleoperatører, skriver Computersweden.

Telefoner Og Telefoni