Nødnettet ute av kontroll

Nødnettet ute av kontroll

Det nye nødnettet er nå to år forsinket, og ny rapport peker på en rekke mangler.

Norge skulle i løpet av 2009 få på plass sitt felles nødnett for politi, brannvesen og ambulansene.

Slik blir det ikke, melder Aftenpostens papirutgave. Ingen vet nå når prosjektet, som skal koste 3,6 milliarder kroner, blir ferdig. Det skulle vært testet og evaluert i fjor, men slik ble det ikke.

Difi har nå laget en evalueringsrapport om prosjektet, som peker på mange mangler.

- Forsinkelsen er et alvorlig problem, og selve kompleksiteten i prosjektet representerer stor risiko, sier direktør Hans Christian Holte i Difi til Aftenposten.

LES OGSÅ:

Oslo får nytt nødnett i februar

Han forteller at prosjektet sliter med mangel på tydelige mandater, dårlig kommunikasjon, samt mangel på helhetsforståelse, forventninger og klare roller.

- Vi har forståelse for at prosjektet er forsinket, men vi må ikke gå på flere forsinkelser nå. Alle etatene sitter på utstyr som er i ferd med å gå ut på dato, sier direktør Jon Lea i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) til avisen.

LES OGSÅ:

Brøt anbudsreglene for nødnettet

Helsedirektør Bjørn-Inge Larsen mener prosjektet er hele to år forsinket, og at de mangler ordentlig tidsplanlegging. Han peker på lik linje med Difi på mangel på klart ansvar.

- Vi kjenner ikke kontrakten med leverandøren. Det at prosjektet gjennom hele prosjektetperioden har manglet et styringsdokument som tydelig beskriver hvilket ansvar de ulike aktørene har, har vært en stor mangel.

LES OGSÅ:

Nødnett kan bli dobbelt så dyrt

Telefoner Og Telefoni