Solgte fem iPhones på to uker

Solgte fem iPhones på to uker

iPhone-salget går trått i Kina. Høy pris og mangel på wlan er trolig årsaken.

For to uker siden åpnet den kinesiske teleoperatøren China Unicom, som er eneste offisielle leverandør av iPhone i Kina, opp sin nettbutikk på Taobao.com.

På de to ukene har selskapet solgt kun fem eksemplarer av iPhone, noe flere mener er et tegn på at Apples mobiltelefon ikke er spesielt populær i Kina.

Pris og funksjonalitet

Den kinesiske versjonen av iPhone leveres uten trådløst nettverk, noe som får mange kinesere til å velge andre mobiltelefoner eller iPhone-modeller som kommer inn via gråimport fra Hongkong, skriver PC för Alla. Årsaken til dette er at bare Kina tillater wlan på mobile enheter som støtter sikkerhetsprotokoller utviklet i landet.

Den kinesiske versjonen av iPhone er dessuten dyrere enn de modellene som tilbys via gråimport. En 32 gigabyte iPhone 3GS uten abbonement koster rundt 1000 dollar i Kina, i Hongkong koster den cirka 800 dollar.

Går bedre i Sør-Korea

China Unicom solgte bare 5 000 iPhone-eksemplarer i dagene etter selskapet lanserte mobiltelefonen i Kina i forrige måned.

Til sammenligning ble det i Sør-Korea solgt over 60 000 iPhones på nettet i løpet av noen dager etter at den ble lansert i forrige uke, skriver IDG News.

China Unicom er likevel positivt innstilt til iPhone-ns fremtid i Kina. Selskapet forventer at 10 prosent av Kinas 3G-brukere kommer til å kjøpe seg en iPhone.