TDC slipper avstengning

TDC slipper avstengning

PTS griper inn i konflikten om svenske samtrafikksavgifter, og TDC slipper utestengelse fra Teliasoneras fastnett.

Bråket rundt de svenske samtrafikksavgiftene nådde et foreløpig klimaks i går, da TDC beskyldte Teliasonera for mafiametoder etter trusler om å stenge teletrafiken mot TDCs fastnett.

LES SAKEN HER: - Telia med mafiametoder

Post- och Telestyrelsen (PTS), som tilsvarer det norske Post- og teletilsynet, ga først Teliasonera medhold i sine krav, men har snudd og vil nå stoppe en avstengning av trafikken selv om partene ikke blir enige, skriver Computer Sweden.

– Vi har kontaktet begge selskapene og stilt et ultimatum. Dersom de ikke har inngått en overenskomst innen klokken 17.00 i dag, torsdag, vil vi beslutte å stoppe avstengningen, sier Fredrik Blomström på PTS’ avdeling for samtrafikk til avisen.

En eventuell avstengning ville ført til at en rekke sykehus i Stockholmsområdet, Luftfartsverket og Sveriges Radio, som alle er TDC-kunder, ikke ville blitt nådd via det faste telenettet.

TDC er foreløpig strålende fornøyd med PTS-avgjørelsen, men en eventuell tvangsvedtak kan også ramme selskapet. TDC opererer med dobbelt så høye samtrafikksavgifter som andre teleoperatører på det svenske markedet, og PTS kan beslutte at disse må senkes.

Telefoner Og Telefoni