Tele2 krever EU-regulering

Tele2 krever EU-regulering

Tele2 krever at EU ikke bare setter et pristak på teleroaming, men også dataroaming.

Det er ikke ofte en teleoperatør ønsker å reguleres, men Tele2 mener at det må settes en grense for hvor høye priser operatørene kan ta for datatrafikk når folk laster ned innhold på mobilen når de er ute å reiser.

Ifølge Telenor i Sverige økte datatrafikken via mobiltelefonen og trådløse modem med 400 prosent de to siste ukene i juni. Størst er økningen utenfor de store byene, dit folk reiser på ferie. Det skjer også en økning blant folk som reiser på utenlandsferie, ifølge konkurrenten Teliasonera, skriver IDG.se.

LES OGSÅ: Telenor venter med å sette ned roamingpriser
EU truer uvillige mobilselskaper

Problemet er at prisene på datatrafikk innen EU varierer enormt. I flere land er 120 kroner per megabyte ikke uvanlig. Pristaket som EU har satt for å holde prisene på talesamtaler nede når folk reiser trer i kraft i august, men datatrafikken har EU oversett. Her kan operatørene fritt bestemme prisene.

Tele2 vil at EU også må regulere prisene på datatrafikken fordi markedet ikke fungerer og dette rammer operatører og kunder fra små land hardest.

- Vi er jo normalt sett ikke for reguleringer, men i dette tilfellet må det til. Sverige er et lite land og vi reiser mer til Hellas enn grekere reiser hit. Spanske operatører har for eksempel en kjempeinntekt på dette her, sier Thomas Ekmann, ansvarlig for privatmarkedet i Tele2.

Fordi Tele2-kunder opplever å få store regninger for datatrafikk i utlandet har Tele2 begynt å advare om de høye prisene.

Ekmann går så langt at han anbefaler sine kunder å velge en annen operatør på utenlandsreisen.

- Vi anbefaler våre kunder å skaffe et kontantkort lokalt og skriver på alle plakater at man må tenke på at det er dyrt i utlandet.

Telefoner Og Telefoni