Tele2 og Network Norway sammen om nytt mobilnett

Tele2 og Network Norway sammen om nytt mobilnett

Tele2 Norge blir nettoperatør gjennom avtale med Network Norway om utbygging av felles mobilnett.

Tele2 Norge AS og Network Norway AS har inngått en avtale om å sammen bygge ut Norges tredje mobilnett. Avtalen innebærer at Tele2 Norge AS kjøper 50 prosent av aksjene i Network Norways nettselskap AMI, som eier lisens i GSM900-frekvensen, skriver selskapene i en pressemelding.

Tele2 Norge AS og Network Norway AS har med dette en eierandel på 50 prosent hver i AMI. Utbyggingen har allerede startet og planen for første fase er å bygge ut 400-500 basestasjoner.

– Vi i Tele2 er svært godt fornøyd med denne avtalen, som gir oss en vesentlig bedre konkurransekraft i det norske markedet. Med over 400.000 mobilkunder er timingen gunstig for å investere i eget mobilnett. Vi ønsker å være en garantist for lave mobilpriser og med et eget mobilnett sikrer vi grunnlaget for videre vekst, sier Haakon Dyrnes, administrerende direktør i Tele2 Norge AS.

– Det nye mobilnettet vil komplimentere den eksisterende MVNO- og roamingavtalen som Tele2 har med NetCom. Dette vil garantere våre kunder en bred dekning i utbyggingsperioden, fortsetter Dyrnes.

Tele2 vil utover denne utbyggingen også vurdere ulike alternativer for 3G, ettersom datatrafikken foreventes å øke i årene som kommer.

Les om:

Telefoner Og Telefoni