Telenor advares mot oppkjøp

Telenor advares mot oppkjøp

Det russiske selskapet Sistema retter en skarp advarsel til Telenor i en pressemelding. - Litt uvanlig, mener Telenor.

Sistema er Russlands største tilbyder av forbrukertjenester, inklusiv teletjenester. Selskapet mener at Telenor, gjennom sitt eierskap i Vimpelcom, er i ferd med å bli involvert i et oppkjøp som involverer ulovligheter.

Telenors selskap Vimpelcom ønsker å kjøpe selskapet Sky Mobile. Sistema mener at Sky Mobiles eiendeler i teleselskapet Bitel er tilegnet på ulovlig vis. Sistema skriver de derfor synes det er overraskende at Telenor ønsker å involvere seg i et slikt selskap.

Nå oppfordrer Sistema Telenor å revurdere oppkjøpet.

LES OGSÅ: Telenor søkkrik på Øst-Europa

- Jeg har ikke sette selve pressemeldingen, men kjenner til innholdet. Du kan si det sånn at Telenor er deleier i Vimpelcom. Slik er vi indirekte berørt, vi sitter i styret. Men det er Vimpelcom som tar vurderingen om selskapet kommer til å by på Sky Mobile, sier Dag Melgaard, pressetalsmann i Telenor, til Computerworld.

Sistemas litt uvanlige måte å sette søkelyset på saken, gjennom en internasjonal pressemelding, gjør ikke stort inntrykk hos Telenor.

- Litt uvanlig er det nok. Men Sistema vet utmerket godt at vi bare sitter som deleier i Vimpelcom. Vi har tidligere gitt uttrykt skepsis overfor et eventuelt kjøp. Men utover det ønsker vi ikke å kommentere saken, sier Melgaard.

- Kan slik oppmerksomhet skade ryktet til Telenor internasjonalt uansett utfall?

- Jeg tror ikke det gjør så mye internasjonalt. Det er bare å notere at Telenor som selskap ikke har vurdert Sky Mobile, det er ikke vi som har ikke planer å kjøpe. Vimpelcom som gjør det, og utover det er det en styresak, avslutter Melgaard.

Telefoner Og Telefoni